Kosthold, slanking og helse - ROLI FORLAG

Dietten som normaliserer kolesterolinnholdet i blodet, reduserer blodtrykket, fjerner for mye vann i kroppen, hjelper meget godt mot type II diabetes og er verdens beste slankekur, er en lavkarbohydrat-diett. I en periode skal en altså spise veldig lite karbohydrater. Dette fører naturligvis til at fettandelen og proteinandelen i kostholdet øker. Siden kostholdseksperter flest tror at fett i maten er farlig, blir folk advart mot å legge om kostholdet på denne måten.
Det faktum at tradisjonell eskimomat er lavkarbohydrat-kosthold med mye fett og at eskimoene har holdt seg meget friske på slik mat i flere tusen år, velger kostholdsekspertene å fortrenge og glemme.

Dietten er meget effektiv, og når kuren er over, vil du ende opp med et kosthold som inneholder omtrent 40% karbohydrat, 30% fett og 30% protein. Det er ikke alle som tåler så mye karbohydrat, de må i stedet spise litt mer fett og protein.

Nedenfor finner du noen linker til web-sider om lavkarbohydrat-kosthold.
Den første er på norsk. Der blir effekten av lavkarbohydratkosthold presentert som noe helt nytt. Faktum er at dette er flere hundre år gammel kunnskap.

http://doktoronline.no/pub/news/200358.html
http://www.bestlowcarbs.com/
http://www.lowcarbluxury.com/
http://www.goalguide.com/FAQs.htm
http://www.low-carb.co.uk/lowcarbFAQ.htm